Vacature: Senior Accountmanager (24-40 uur p/w)

27-12-2023
Vacature: Senior Accountmanager (24-40 uur p/w)

 

De filosofie van Checkpoint-IC 

Elke publieke organisatie wil ‘in control’ zijn, financieel, operationeel én strategisch. Onze klanten in de publieke sector zijn dagelijks bezig met het behalen van doelen en het afwegen van risico’s. Scherp inzicht is noodzaak, om door de bomen het bos te blijven zien in een omgeving die geen moment op de rem staat.

Hoe maken zij de juiste beleidskeuzes? En: Hoe garanderen zij de continuïteit, ook als de budgetten krapper worden? Volledig zicht op de interne stand van zaken is nooit eenvoudig. Daarbij komt er ook extern veel op onze klanten af. De druk van taakverzwaring en bezuinigingen noopt tot een efficiëntere inrichting van werkstromen. Tegelijkertijd gaan de luiken open: naast interne controleurs en accountant, willen voortaan ook toezichthouders en samenleving zien dat er transparant te werk wordt gegaan. 

Om in één slag al die aspecten te raken is een integrale aanpak nodig. In de filosofie van Checkpoint-IC gaan doelmatigheid en rechtmatigheid daarbij gelijk op. Checkpoint-IC helpt onze klanten eerst om de juiste (beleids-) keuzes te maken. Vervolgens formuleren wij als checkpoint welke organisatorische maatregelen er nodig zijn om die ook te realiseren. Ten slotte evalueren we, met het oog op verdere optimalisatie. Daarbij geloven wij dat ‘in control’ zijn geen moetje is. Het is iets dat je zelf wilt, puur met het oog op versterking van de organisatie.

Jouw opdracht als Accountmanager?

Als accountmanager ben jij het gezicht van Checkpoint-IC. Jij zet Checkpoint-IC ‘op de kaart’ en zorgt ervoor dat elke organisatie in het publieke domein in Nederland ons kent. Je krijgt veel vrijheid (en verantwoordelijkheid) om de rol van Accountmanager Nederland op jouw eigen manier in te vullen. Dit is de ideale rol om je verder te ontwikkelen op het gebied van commercie, marketing, relatiebeheer en persoonlijke groei.

Commerciële voelsprieten   
Jij overtuigt potentiële nieuwe klanten (managers, concerncontrollers, IC- en kwaliteitsmedewerkers) van de meerwaarde van Checkpoint-IC. Hoe je dat aanpakt is grotendeels aan jou. Geef je het liefst productdemonstraties op locatie of ben je goed in het organiseren van netwerkbijeenkomsten of inloopsessies voor controllers, kwaliteitsmedewerkers en procesverantwoordelijken? Doe wat bij jou past en waar je goed in bent. Je kunt daarbij gebruik maken van inhoudelijke experts

Klanten binden  
Je overtuigt niet alleen nieuwe klanten van de kracht van Checkpoint-IC, maar houdt ook de bestaande klanten vast en biedt waar nodig ondersteuning om de filosofie van Checkpoint in hun eigen organisatie waar te maken. Ook daarvoor kies je de bij jou passende aanpak. Je kunt gebruikers- of themabijeenkomsten organiseren of een training om de controle en verantwoording te optimaliseren, of ondersteuning bieden bij het startklaar zijn voor het nieuwe controlejaar.

Samen met je collega's maak jij de ambities waar. Checkpoint-IC zorgt ervoor dat jij de middelen krijgt om je doelen te verwezenlijken.

Relatiemanagement   
Er is een groot netwerk opgebouwd waarop jij gaat voortborduren. Je verstevigt bestaande relaties en vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Je verdiept je in de markt en in de relevante ontwikkelingen. Daarmee laat je zien dat je weet wat er speelt en wek je vertrouwen bij je gesprekspartners.

Creatief en proactief   
Met jouw creativiteit lever je een belangrijke bijdrage aan de marketingcommunicatie van Checkpoint-IC. Samen met de Managing Director, aan wie jij rechtstreeks rapporteert, stippel je de marketing en de communicatie strategie uit. Je genereert cross- en upsell bij bestaande klanten en levert een belangrijke bijdrage aan de groeidoelstellingen van de organisatie.

Teamgeest   
Checkpoint-IC is een kleine organisatie van gedreven professionals. Je werkt nauw samen met iedereen in de organisatie: de Managing Director, software development, marketing, accountmanagement en support. Door jouw gevoel voor dienstverlening, jouw verkoopkwaliteiten en de samenwerking met het kundige Checkpoint-IC team, krijgen de gebruikers zoals controllers en kwaliteitsmedewerkers meer overzicht en grip op hun bedrijfsvoering en kunnen zij zich richten op hun primaire taak: het verlenen van goede dienstverlening aan de burgers van Nederland.

Ambitie   
Het is jouw opdracht samen met de Managing Director te zorgen voor een optimale marktpositionering en potentiële klanten te overtuigen van de meerwaarde van Checkpoint-IC. Op die manier lever je een belangrijke bijdrage aan de groeiambities. Je wordt daarvoor intern opgeleid door kundige medewerkers. Na een jaar ken je de software goed. Je hoeft geen specialist te zijn, maar je weet wel hoe het systeem werkt en kunt het ook uitleggen. Daarnaast ben je perfect op de hoogte van de relevante ontwikkelingen. Je bent al een volwaardig gesprekspartner voor praktijkmanagers, concerncontrollers, IC-en kwaliteitsmedewerkers en wekt met jouw kennis en met jouw persoonlijkheid vertrouwen.

Werkgebied  
Je wordt Accountmanager voor heel Nederland. Kantoor (standplaats) Checkpoint-IC: ‘s-Hertogenbosch / Home office

 

Wat krijg je er voor terug?
 

 • Een prettige en inspirerende werkgever en een rol die je geheel op jouw manier kunt invullen
 • Ontwikkelkansen op het gebied van accountmanagement, marketing, relatiebeheer en persoonlijke ontwikkeling
 • Een marktconform salaris passende bij jouw kennis en ervaring
 • Aantrekkelijke bonusregeling
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband (40 uur)
 • Auto, telefoon en laptop van de zaak

 

Wat breng je daarvoor mee?
 

 • Motivatie:   
  Je bent ondernemend, gemotiveerd, ambitieus, creatief en enthousiast.
 • Teamplayer:  
  Je bent goed in het onderhouden van contacten, je bent een open en positieve persoonlijkheid, creatief en flexibel en kan goed presenteren en communiceren.
 • Commercieel talent:  
  Je vindt verkopen leuk en uitdagend en bent in staat om commerciële resultaten te realiseren. 
 • Affiniteit met bedrijfsvoering:  
  Je vindt een goede bedrijfsvoering belangrijk en er ervan overtuigt controle en verantwoording daarmee onlosmakelijk verbonden zijn.
 • Servicegericht:  
  Je vindt de relatie met gebruikers belangrijk en biedt desgevraagd inhoudelijke en technische ondersteuning.
 • Klantgericht:  
  Hoe maken we Checkpoint-IC samen met collega’s en klanten nóg beter? Je kunt goed luisteren en uitvragen om de behoeften van je klanten te achterhalen zonder daarbij het belang van je eigen organisatie uit het oog te verliezen.

Het is een pré wanneer je kennis en ervaring hebt opgedaan in het publieke domein en beschikt over een relevant netwerk.

Heb je interesse?

Herken je jezelf in dit profiel van een ‘schaap met vijf poten’ of wil je meer informatie over de functie?   
Aarzel niet en mail je cv en motivatiebrief naar: info@checkpoint-ic.nl

Of bel naar Aad Scheepers (06 - 2337 9226).

Alternate Text Alternate Text