Bent u al klaar voor de rechtmatigheidsverantwoording?

Weten hoe Checkpoint-IC u kan helpen bij de rechtmathigheidsverantwoording?

De afsluiting van het controlejaar 2022 is bijna afgerond en de volgende uitdaging dient zich al aan: de rechtmatigheidsverantwoording voor gemeenten is in Coronatijd jarenlang uitgesteld, maar gaat nu echt beginnen per 1-1-2023.

In een 8-tal regionale bijeenkomsten is  gepeild of gemeenten klaar zijn deze uitdaging. Dat is in veel gemeenten nog niet het geval. Werk aan de winkel dus. Anders heeft u een valse start in 2023. Bent u er klaar voor? Het is best een flinke klus:

 • Risico’s en beheersmaatregelen in kaart brengen;
 • Werk verdelen: procesverantwoordelijken aanwijzen;
 • Keuzes maken voor de inrichting van uw controleapparaat: controles centraal of (gedeeltelijk) decentraal;
 • Controleurs/kwaliteitsmedewerkers inzetten;
 • Afdelingsmanagers en controleurs inschakelen;
 • Bewijslast bij elkaar sprokkelen;
 • Checklists ontwikkelen/aanpassen;
 • Controles uitzetten/steekproeven trekken: postenmethode of eurosteekproef;
 • Onafhankelijke Reviews uitvoeren;
 • PDCA-cyclus: alles in de gaten houden om te waarborgen de controlecyclus sluitend is, zodat u bij het opstellen van de jaarrekening niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Om bovenstaande allemaal in goede banen te leiden, is een goed kwaliteitsbeheerssysteem onmisbaar.
Checkpoint-IC heeft een applicatie ontwikkeld die zorg draagt dat u een vliegende start heeft. 

Laat Checkpoint u ontzorgen

Plan van aanpak rechtmatigheidsverantwoording via Checkpoint-IC ontzorgt en bespaart kosten

Met onze geavanceerde controleapplicatie heeft u een kwaliteitsbeheersysteem die overzicht creëert in de kwaliteit van de bedrijfsprocessen (opzet en bestaan) en de uitgevoerde interne controles (werking). Maw alle bedrijfsprocessen en controles in één applicatie. Dankzij een systematische en efficiënte controle aanpak is het controlespoor van elke afdeling/ team te volgen. Kortom: u heeft een flitsende start en grip op bedrijfsprocessen en controles en overzicht wat nog moet gebeuren voor het nieuwe controlejaar 2023.

De gebruikers van Checkpoint-IC zijn vorig jaar al flink aan de gang gegaan met de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording.

Alle bedrijfsprocessen, risico's en beheersmaatregelen en checklists, klaar voor rechtmatigheidstoetsing

Ons team is afgelopen jaar druk bezig geweest met de voorbereidingen op de rechtmatigheidsverantwoording en we hebben een effectief en efficiënt systeem neergezet. Daarin hebben we de klantwensen van gemeenten en intergemeentelijke sociale diensten / gemeentelijke samenwerkingsverbanden verwerkt en deze vertaald naar een aantal nieuwe functionaliteiten. In januari 2022 zijn onze controlepakketten geüpdatet en voorzien van een aantal nieuwe technische snufjes om ‘in control’ te zijn en te blijven.

 • Alle, bedrijfsprocessen, risico’s en beheersmaatregelen en modelchecklists staan voor u klaar in de database;
 • Op een eenvoudige wijze zelf bedrijfsprocessen inrichten en modelchecklists aanpassen naar de eigen situatie;
 • Een professionele steekproef module voor het a-select trekken/klaarzetten van de controleposten volgens de postenmethode of de euromethode;
 • Een handige module om te werken volgens het zogenaamde Three Lines model.

Verantwoording van rechtmatigheid via Checkpoint-IC ontzorgt en bespaart kosten

 

Het kwaliteitsbeheerssysteem van Checkpoint-IC ontzorgt en bespaart u veel ontwikkeluren, zoekwerk en accountantskosten. U hoeft namelijk niet meer zelf het wiel uit te vinden, maar samen met onze klanten geven we invulling aan de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording!

Weten hoe Checkpoint-IC u kan helpen met Rechtmatigheid?

Vraag vrijblijvend een demonstratie aan en laat u verrassen. Neem contact op met Wiljan de Jong, senior manager van Checkpoint-IC, mobiel 06-30138534 of gebruik onderstaand formulier.

 

134
Alternate Text Alternate Text