Rechtmatigheidsverantwoording

De afsluiting van het controlejaar 2020 is nog niet afgerond en deze nieuwe uitdaging dient zich al aan: de rechtmatigheidsverantwoording voor gemeenten.
De nieuwe rechtmatigheidsverantwoording stelt een aantal andere eisen aan de controle.

Bent u er klaar voor de toetsing van de rechtmatigheid? Het is best een flinke klus:

  • Risico’s en beheersmaatregelen in kaart brengen
  • Werk verdelen
  • Afdelingsmanagers en controleurs inschakelen
  • Bewijslast bij elkaar sprokkelen
  • Checklists ontwikkelen
  • Controles uitzetten
  • Reviews uitvoeren
  • Alles in de gaten houden

En bovenalles een goed systeem om u hierin gestructureerd te ondersteunen. 
Checkpoint-IC heeft in de afgelopen weken niet stil gezeten en zorgt ervoor dat u een vliegende start heeft. 

Rechtmatigheidsverantwoording

Plan van aanpak rechtmatigheidsverantwoording via Checkpoint-IC ontzorgt en bespaart kosten

Met onze geavanceerde controleapplicatie voor rechtmatigheid wordt het allemaal een stuk overzichtelijker. Alle controles in één applicatie. Dankzij een systematische en efficiënte controle aanpak, is het controlespoor van elke afdeling te volgen. Kortom: u heeft een vliegende start en grip op de controles en overzicht wat er nog moet gebeuren voor het nieuwe controlejaar 2021.

De gebruikers van Checkpoint-IC zijn vorig jaar al flink aan de gang gegaan met de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording. Dat heeft geleid tot slimme vragen. 

Alle checklists, bedrijfsprocessen, risico's en beheersmaatregelen klaar voor rechtmatigheidstoetsing

Ons team is afgelopen jaar druk bezig geweest met de voorbereidingen op de rechtmatigheidsverantwoording en we hebben een effectief en efficient systeem neergezet. Daarin hebben we de klantwensen van Gemeenten, Intergemeentelijke sociale diensten / gemeentelijke samenwerkingsverbanden verwerkt en hebben die vertaald naar een aantal nieuwe functionaliteiten. In januari 2021 zijn onze controlepakketten geüpdatet en voorzien van een aantal nieuwe technische snufjes om ‘in control’ te zijn en te blijven. Alle checklists, bedrijfsprocessen, risico’s en beheersmaatregelen staan voor u klaar in de database.

Verantwoording van rechtmatigheid via Checkpoint-IC ontzorgt en bespaart kosten

Het controlepakket van Checkpoint-IC ontzorgt en bespaart u veel ontwikkeluren, zoekwerk en accountantskosten. Samen met onze klanten maken we van de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording een mooie uitdaging!

Weten hoe Checkpoint-IC u kan helpen met Rechtmatigheid?

Vraag vrijblijvend een demonstratie aan en laat u verrassen. Neem contact op met Wiljan de Jong, senior manager van Checkpoint-IC, mobiel 06-30138534 of gebruik onderstaand formulier.

Alternate Text Alternate Text