Wiljan de Jong maakt een overstap naar Checkpoint-IC

03-06-2019
Wiljan de Jong maakt een overstap naar Checkpoint-IC

“Een baanbrekende controleapplicatie nóg betere aansluiting laten vinden bij een nieuwe generatie.” De ambitie van Wiljan de Jong bij Checkpoint-IC is helder.

Per 1 juni 2019 komt De Jong, bekend als grondlegger van Kwaliteit in Controle (KiC), Checkpoint-IC versterken. Hier gaat hij een volgende impuls geven aan de uitrol van de innovatieve controleapplicatie.

Doorgroei

Checkpoint-IC draait momenteel al bij 65+ organisaties in de publieke sector. Tot de klantenkring behoren onder meer de SD Drechtsteden en gemeenten als Breda, Groningen, Amersfoort en Apeldoorn. Middels de samenwerking met Wiljan de Jong wordt expliciet gezinspeeld op doorgroei. “We zochten naar een expert die het werkveld als geen ander kent”, zegt Roel Korsmit, directeur van Checkpoint-IC. “Een persoon bovendien die de meerwaarde van onze applicatie optimaal voor het voetlicht kan brengen.”

Checkpoint-IC: Vooruitstrevend en volledig

Door een aantal unieke eigenschappen en een hoog gebruiksgemak onderscheidt Checkpoint zich van andere controleapplicaties. Zo bent u in staat ‘gemeentebrede’ controles uit te voeren, die een stuk verder reiken dan alleen het sociaal domein. Checkpoint-IC is nu al klaar voor het In Control Statement dan wel de Recht- matigheidsverklaring, die vanaf 2021 verplicht wordt.

Zodoende erkent Checkpoint-IC de trend dat kwaliteitsbeheersing in de nabije toekomst zwaarder gaat wegen en daarom meer focus verdient. In vijf stappen komt u van een gedegen risicoanalyse, en (eigen) checklists, tot verschillende rapportages. Na analyse van de uitkomsten via een overzichtelijk dashboard hebt u dan direct voor ogen waar de zekerheden en risico’s zitten.

Zin

Wiljan de Jong heeft de ambitie om Checkpoint-IC naar een nog hoger niveau te tillen. “Het ondernemendekarakter en de frisse blik van het Checkpoint-team ervaar ik als een stimulans.” Daarbij staat de toegevoegde waarde van de applicatie volgens hem buiten twijfel. “Met als doel sluitende procesbeheersing komen organisatiebrede content en innovatieve techniek hier naadloos samen, wat zorgt voor synergie.”

Wiljan heeft veel zin om te beginnen. “Mijn expertise en die van het Checkpoint-team versterken elkaar. Samen zijn we in staat alle ontwikkelingen in de publieke sector snel te doorgronden en te vertalen naar concrete oplossingen voor elke individuele organisatie. Een gereedschapskist met Checkpoint-IC mag daarbij niet ontbreken.”

Alternate Text Alternate Text