Den Haag met Checkpoint in ruim 1 maand kwaliteitscontrole en rechtmatigheidsverantwoording op de rit

03-07-2023
Den Haag met Checkpoint in ruim 1 maand kwaliteitscontrole en rechtmatigheidsverantwoording op de rit

Den Haag: in ruim 1 maand kwaliteitscontrole en rechtmatigheidsverantwoording op de rit

Kwaliteitscontrole en rechtmatigheidsverantwoording gaan bij SZW al jarenlang hand in hand in Den Haag. Voorkomen is immers beter dan genezen! Maar met de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording werd dat opeens een stuk lastiger. Vandaar dat de Haagse auditors de handen hebben ineengeslagen waarna het besluit is genomen om een Controleapplicatie aan te schaffen. En de keuze is daarbij gevallen op het Premium Controlepakket van Checkpoint-IC.

 

De voordelen:

  1. Professionele steekproefmodule voor postensteekproef of eurosteekproef.
  2. Alle controles eenduidig vastgelegd.
  3. Snel inzicht in wat er in de uitvoering misgaat, zodat verbeteracties naar de uitvoering kunnen worden uitgezet en herhaling wordt voorkomen.
  4. Reviewmogelijkheid (dual purpose).
  5. Een kant en klare betrouwbare input voor de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording. Dat komt de accountant ook goed van pas.
  6. Accountant krijgt inlog om te kijken naar de resultaten inclusief de bewijslast en toegang tot de rapportages. Indien gewenst kunnen zij ook onafhankelijke steekproeven trekken en hun controles met Checkpoint-IC uitvoeren.

 

Implementatie

Dat baarde de gemeente Den Haag heel wat kopzorgen.

Maar de klus is notabene in 1½ maand geklaard en alle controles voor SZW vinden nu plaats in Checkpoint. Wat een opluchting in Den Haag! Een welverdiende pluim aan de trekkers Rita Rozendal en Jan Dubbel van de gemeente Den Haag. Knap gedaan! Wat een enthousiasme en wat een deskundigheid en leergierigheid. Elke week kwam ik (Wiljan de Jong van Checkpoint-IC) even om de hoek kijken of alles goed ging en tips te delen en telkens verrasten zij mij met de grote stappen die waren gezet. 

Ook ik heb veel geleerd van de gemeente Den Haag hoe je kwaliteitsbeheersing en rechtmatigheidsverantwoording nóg beter kunt faciliteren met gebruikmaking van onze controleapplicatie. 

 

Productie gestart 

Werkelijk, Rita en Jan hebben alles is tot in de puntjes geregeld! Daar wordt iedereen blij van. Na uitgebreid inrichten en testen is er is een hele praktische interne handleiding opgesteld voor zowel de beheerders als de uitvoerend controleurs. De oude steekproeven van de eerste maanden van dit jaar zijn opnieuw ingevoerd in de controleapplicatie van Checkpoint. De nieuwe steekproeven zijn klaargezet, de kwaliteitscontroleurs geïnstrueerd. En alles verloopt naar wens.

 

Resultaat

De vruchten worden meteen geplukt van de meerwaarde van Checkpoint. Doordat de controles nu eenduidig worden vastgelegd, ontstaat er veel sneller inzicht in wat er misgaat en kan er meteen worden ingegrepen om een rechtmatige productie te kunnen blijven waarborgen.

 

Wordt vervolgd…

Na deze succesvolle start wordt er in Den Haag gekeken op welke wijze ook de uitvoerende teams gebruik kunnen maken van de applicatie om de kwaliteit van de productie te monitoren.

En wat zal de accountant er straks van vinden… We houden u op de hoogte via onze website https://www.checkpoint-ic.nl/ !

 

Meer weten?

Meer weten of interesse om voor uw eigen gemeente te kijken naar de mogelijkheden van Checkpoint-IC. Laat u verrassen en maak een afspraak met Wiljan de Jong, Senior Manager bij Checkpoint-IC. U kunt hem rechtstreeks mailen wiljan@checkpoint-IC.nl of bellen 06-3013 8534

Alternate Text Alternate Text