Controlewerk 2020 gaat in Coronatijd gewoon door, evenals de voorbereiding op de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording 2021!

20-04-2020
Controlewerk 2020 gaat in Coronatijd gewoon door, evenals de voorbereiding op de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording 2021!

Door de coronacrisis ligt het openbare leven grotendeels plat. Voor gemeenten gaat het werk echter onverminderd door, zo ook het controlewerk. De controlecyclus voor 2020 is weer gestart. Een bijzonder jaar, want het is ook het jaar van voorbereiding op de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording van het college aan de Raad per 1-1-2021.

Mijn ervaringen

Regelmatig word ik benaderd door gemeenten dat er nu veel thuis wordt gewerkt. Prima zaak natuurlijk. En het verrast mij aangenaam dat veel controlemedewerkers van gemeenten mij laten weten door het thuiswerken niet worden gehinderd bij de uitvoering van het controlewerk. Gelukkig maar, Want wel of geen Corona-crisis, de controlejaarcyclus gaat gewoon door.

Wat mij nog meer verrast is dat veel gemeenten deze ‘thuiswerktijd’ ook gebruiken om de implementatie van de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording van 2021 stap voor stap vorm te geven.

Dit heeft mij ertoe gebracht om met een aantal van deze controleurs in gesprek te gaan. Ik heb de telefoon in de hand genomen en hen de vraag gesteld hoe zij dat hebben opgepakt en wat hun belangrijkste tips zijn aan andere gemeenten. De resultaten van deze gesprekken heb ik gebundeld en de uitkomsten hiervan wil ik graag met u delen.

Benieuwd hoe het werkt?

Lees volgende week het vervolg! Of neem meteen contact op met Wiljan de Jong, Senior Manager Checkpoint-IC, wiljan@checkpoint-ic.nl , mobiel 06-30138534

Alternate Text Alternate Text