Controle en verantwoording van de TOZO, hoe doe je dat?

10-06-2020
Controle en verantwoording van de TOZO, hoe doe je dat?

Checkpoint-IC ontzorgt

Gemeenten zijn keihard aan de slag om zelfstandigen die door de corona-maatregelen zijn getroffen te helpen aan een uitkering of een lening. Voor de korte termijn is het hoogste doel: zo snel mogelijk de aanvraag oppakken en de aanvrager van inkomen voorzien. De betaling vergt wel enige securiteit. De hoogte van de uitkering/lening, datum van ingang en periode moeten aansluiten op de aanvraag. De aanvragen worden snel getoetst. De definitieve vaststelling en afrekening van de voorschotten en de controle en verantwoording is van latere zorg.

De regels voor de TOZO-aanvragen voor levensonderhoud zijn betrekkelijk eenvoudig en een volledig ingevuld aanvraagformulier biedt voldoende houvast om de aanvraag op juistheid te beoordelen. Maar de voorwaarden voor een bedrijfskrediet zijn wat ingewikkelder. Er zijn meer zaken die moeten worden uitgewisseld en getoetst en er is een vervolgactie vereist. De lening moet immers terugkomen. Hoe houd je dat goed in de gaten, waar moet je op letten, hoe toets je steekproefsgewijs of het in de haast allemaal goed is gegaan? Wij helpen u graag verder en ontzorgen u.

Handige checklists voor TOZO-1 en TOZO-2 aanvragen

Checkpoint-IC heeft een unieke samenwerking met Schulinck. Juridische kennis van de inhoud is gewaarborgd. Er zijn checklists ontwikkeld voor de steekproefsgewijze controle en verantwoording van TOZO-aanvragen levensonderhoud en bedrijfskrediet. Voor de gebruikers van de controleapplicatie van Checkpoint-IC worden de Checklists – afhankelijk van het type abonnement – gratis of tegen een kleine vergoeding ter beschikking gesteld.

Als extra service plaatsen we de checklists in de productieomgeving van Checkpoint-IC. U wordt persoonlijk geholpen. Stuur een mail aan Wiljan de Jong wiljan@checkpoint-ic.nl .

 

Alternate Text Alternate Text