Wiljan de Jong

Al veertig jaar lang helpt Wiljan gemeenten om grip te krijgen op een goede dienstverlening. Het is voor hem telkens een uitdaging om samen met alle betrokkenen ter plekke uit te vinden hoe je dat slim doet. Eerst werkte Wiljan vooral binnen het Sociaal Domein (Werk en Inkomen, Jeugd en Wmo), maar inmiddels richt hij zich op het hele gemeenteconcern. 

Wiljan de Jong

Persoonlijke visie

“Veel gemeenten vinden het lastig om een goede dienstverlening aan burgers te waarborgen. Dat kan uiteindelijk leiden tot forse budgetoverschrijdingen, het uitblijven van een goedkeurende accountantsverklaring of ontevreden burgers en negatieve media-aandacht. Daarom is het belangrijk dat in de organisatie de juiste keuzes worden gemaakt. Verkeerde keuzes brengen veel risico’s en onnodige frustraties met zich mee. Ter voorkoming daarvan en om grip te krijgen op de zaak, moet je de kwaliteit van je productie monitoren. Dat leg je niet (achteraf) in handen van externen, maar doe je liever zelf. Bijvoorbeeld met behulp van Checkpoint-IC, een professioneel kwaliteitsregistratiesysteem, dat je controle aanzienlijk vergemakkelijkt. Zo levert Checkpoint-IC een kant-en-klaar ICS (In Control Statement). Zo’n Bestuursverklaring Rechtmatigheid is vanaf 2021 verplicht. Met Checkpoint-IC hou je als concerncontroller steeds actueel zicht op de risico’s en maatregelen die moeten worden getroffen om bedrijfsprocessen beheersbaar te maken.”

Kenmerken

Innovatief, meedenkend en zeer gedreven om kwaliteit en bedrijfsvoering binnen de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Wij zijn Checkpoint

Roel Korsmit
Roel Korsmit
Lieke Esseling-Boemaars
Lieke Esseling-Boemaars
Edwin van de Pol
Edwin van de Pol
Alternate Text Alternate Text