Roel Korsmit / Directeur

"We durven ook confronterend te zijn"

Roel Korsmit

Persoonlijke visie

“Degelijkheid en creativiteit zijn ogenschijnlijk tegenstrijdige begrippen, maar in mijn werk is dat een ijzersterke combinatie. Samen met de opdrachtgevers ga ik graag buiten de gebaande paden om te kijken naar wat wél kan. Het resultaat moet uiteindelijk staan als een huis en elke audit kunnen doorstaan. Het vereist dat je met elkaar oplossingsgericht en vastberaden aan de slag gaat. In mijn rol als adviseur ondersteun ik de opdrachtgever zo goed mogelijk, waarbij ik veel waarde hecht aan het betrekken van complete teams bij het oplossen van de vraagstukken. Als het nodig is, durven we ook confronterend te zijn in dat proces. De duidelijkheid die dan ontstaat, draagt bij aan breed gedragen en blijvende oplossingen.”

Ervaring

Roel heeft een ruime expertise opgebouwd in het sociaal domein, onder meer met begeleiding van gemeenten bij de 3 decentralisaties (jeugdzorg, Wmo, participatie). Een werkelijk integrale aanpak, ook in de uitvoering, staat hierin voorop. Maar hij staat ook zijn mannetje op gebieden als procesbeheersing en bedrijfsvoering, risicomanagement en weerstandsvermogen en jaarrekeningen van gemeenschappelijke regelingen.

Kenmerken

Leidinggevend en resultaatgericht, inhoudelijke kennis sociaal domein, directe en zakelijke benadering met veel aandacht voor draagvlak en relatievorming, maximaal rendement voor de klant staat voorop. Binnen het directieteam van Checkpoint-IC belast met marktontwikkeling en ontwikkeling medewerkers.

Roel Korsmit is één van de zes partners/oprichters van Checkpoint-IC. Hij is sinds 1991 werkzaam in de accountancy- en adviespraktijk, eerst bij Deloitte, sinds 2012 bij Checkpoint-IC. Specialisme: vraagstukken op het gebied van het sociaal domein.
  • Voetballiefhebber
  • Fietsliefhebber (mountainbike)
  • Maatschappelijk betrokken
  • Echtgenoot en vader van 3 kinderen
  • Bevlogen en betrokken